Contact Info

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts of the system and expound.

Yhteys

Svenska Samskolan

svenskasamskolan
Core Service ja Exlan ponnistivat Tampereen ruotsalaisen yhteiskoulun digiloikkaan

Tampereen ruotsalainen yhteiskoulu siirtyy valistuneiden suomalaisten oppilaitosten tapaan vauhdilla digiaikaan. Core Service suunnitteli koulun tietotekniset ratkaisut käyttäjälähtöisesti ja tulevaisuuden tarpeet huomioiden. Vaativan kohteen kaapeloinnista vastasi Exlan Finland Oy.

Pedagoginen digitalisaatio on mullistanut niin oppilaitosten kuin koko koulutussektorin arjen. Tietokoneista on tullut yhtä tavallinen työväline kuin kynä ja paperi. Samalla kehittyvät tavat oppia ja opettaa.

Koska haluamme tarjota jatkuvasti lisää viihtyvyyttä, motivaatiota ja oppimistuloksia, investoimme tietoteknisten ratkaisujen kehittämiseen. Lähtökohta on toimiva ja tietoturvallinen ICT-ympäristö, toteaa Tampereen ruotsalaisen yhteiskoulun rehtori Ronny Holmqvist.

Vuonna 2011 koulun yksityistämisen myötä käynnistynyt tietoliikenneratkaisujen uudistus etenee järjestelmällisesti vuosi vuodelta. Päätökset tehdään pyrkimällä ennakoimaan tarpeet 10 vuotta eteenpäin – esimerkiksi kaapelointi on rakennettu kestämään 10 gigatavun lähiverkon jokaista pistoketta myöten. Tällä hetkellä ala- ja yläasteen sekä lukion kattava, yli 400 käyttäjän tietoliikennejärjestelmä sisältää noin 30 työasemaa, 20 koneen ATK-luokan, 10 palvelinta ja 20 alaverkkoa eri käyttö- ja turvallisuustarkoituksiin. Suojeltu ja rakenteellisesti monimutkainen kiinteistö on kohteena erityisen haastava. ICT-infran toteutuksen kaapeloinneista tietoliikennekeskuksen asennuksiin suoritti Core Servicen arvostama, pitkäaikainen kumppani Exlan, joka toimitti myös tarvittavat kytkimet ja moduulit, sekä rakensi ATK-kaapit.

 

Tietotekniikkaa ihmistä varten

Core Servicen ja Exlanin työssä olennaista on ihmisten kuunteleminen, sillä ratkaisut tehdään käyttäjien päivittäisen työn helpottamiseksi. Koulut ja oppilaitokset ovat monipuolisia, uudistuvia ja haastavia ICT-ympäristöjä, joissa tulee huomioida niin opettajien ja oppilaiden kuin muun henkilöstön ja sidosryhmien tarpeet.

Käyttäjien valmiudet tietotekniikan hyödyntämiseen ovat moninaiset. Suunnittelussa on huomioitava eri osapuolten odotukset ja työnkulut. Toisaalta myös fyysinen ympäristö on tärkeä – ei esimerkiksi ole lainkaan samantekevää, minne työasemat, tulostimet ja rasiat sijoitetaan, kertoo Core Servicen järjestelmäasiantuntija.

Koulun näkökulmasta digitalisaation haaste ei ole ICT-ratkaisujen käyttö, vaan hyötykäyttö.

Suurin haasteemme on saada ihmiset muuttamaan työtapojaan. Siksi olen erityisen tyytyväinen projektin myötä käytyihin keskusteluihin henkilökuntamme kanssa. Core Service ja Exlan tekevät erinomaista yhteistyötä. He ovat välittäviä, aktiiviisia ja laatuun aidosti panostavia ammattilaisia – esimerkiksi, jos oma ehdotukseni ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla, he huomauttavat asiasta ja pyrkivät etsimään tilalle paremman ratkaisun. Erityisesti käyttäjälähtöisyys ansaitsevat kiitettävän. Suosittelen Core Servicen ja Exlanin osaamista lämpimästi, Ronny toteaa.

Valoisa opintie

Digitalisaatio tarkoittaa jatkuvaa uudistumista, jossa tekeminen ei lopu kesken. Tampereen ruotsalaisella yhteiskoululla seuraava askel on tietoturvallisen ja luotettavan tekniikan varmistaminen sähköisiä ylioppilaskirjoituksia varten.

Tulevaisuus on täynnä pedagogisia mahdollisuuksia. Core Servicen ja Exlanin kanssa varmistamme, että pystymme myös ne hyödyntämään, Ronny toteaa.

 

Svenska Samskolan i Tammerfors
img

IT-projektit

Varmista IT-projektisi hallittu läpivienti ammattimaisen projektihallinnan avulla. Meillä järjestelmämigraatiot, IT-infran uudistaminen ja verkkopäivitykset ovat ennakoituja sekä liiketoiminnan ja käyttäjien tarpeet huomioivia.